Det er vigtigt at få opblandet fraktionerne i gyllekanaler og tanke inden transport og evt. udkørsel til marker eller biogasanlæg. Det gør gyllen pumpbar, og det sikrer en ensartet gødningsværdi og indhold af tørstof.

Vi kan levere forskellige typer gylleomrørere og spaltemiksere, så ring til os for en gennemgang af mulighederne.


Med Højgaards hydrauliske gylleomrørere vil propellen forårsage et kraftigt sug, så flydelaget og tørstoffet i gyllen bliver homogeniseret og lettere pumpbar.

Propelomrøreren kan også tilpasses med beslag til hurtigkobling på diverse maskiner og tilbydes med to forskellige motorstørrelser afhængig af behov.

Vi kan levere hydrauliske gylleomrørere i modellerne Large og X-Large.

Se mere her

De praktiske og effektive spaltemiksere fra Højgaards anvendes typisk til at opløse gyllepropper i kvægstaldenes kanaler. Ved motorstart foldes møllevingerne ud, og med stor kraft presses gyllen ned og hen langs kanalens bund, så propdannelser bliver opløst, og gyllen igen flyder frit i kanalerne.

Brug af kanalomrøreren

  • Kan anvendes direkte ned gennem spalterillerne
  • Transporthjul og isolerede håndtag gør transport behagelig og problemfri
  • Nedsænkes gennem spalterne og justeres i forskellige arbejdsvinkler efter opgaven
  • Leveres komplet med motorværn
  • Kan også leveres med hydraulisk motor

Se mere her

Denne model er udviklet til omrøring af gyllepropper i svinestaldenes kanaler. Ved motorstart foldes dens møllevinger ud og presser med stor kraft gyllen ned og hen langs kanalens bund, så propdannelser bliver opløst.

Brug af kanalomrøreren:

  • Kan anvendes direkte ned gennem spalterillerne
  • Transporthjul og isolerede håndtag gør transport behagelig og problemfri
  • Føres ned og op gennem spalterne med et lille spil
  • Leveres komplet med motorværn

Se mere her

Den langakslede FLEX-MIX omrører er en ægte problemløser i de forskellige gyllesystemer i stalden. Den kan både anvendes i gyllekanaler til f.eks. opløsning af tør gylle, eller den kan fastmonteres i systemernes forbeholdere. Omrørerne kan løbe begge veje - og derfor både skubbe og suge gyllen.

FLEX-MIX leveres i længder fra 2,25 meter og op til 4,25 meter med enten 5,5 kw (3 X 400 V) eller (3 X 230 V) motor. Akselrøret er rustfrit, og propellen er som standard elgalvaniseret.
FLEX-MIX leveres komplet med motorværn og CEE-stik med fasevender. 

Se mere her