Vi samarbejder med Højgaards om salg og service af driftssikre ajle- og gyllepumper til alle formål. Det er driftssikre pumper fremstillet i god, dansk kvalitet med fokus på problemfri drift og lang levetid.

Ring til os, hvis du har behov for en nye sneglepumpe, mellemtrykspumpe eller højtrykspumpe, så vi sammen kan afdække hvilken pumpetype, der matcher dine udfordringer bedst.


HM Universal ajlepumper er robuste og kraftige pumper, der kan håndtere de fleste urenheder og småsten uden risiko for driftstop. Pumpehuset har stort indløb, hvilket gør HM universal ajlepumpen ideel til pumpning af letflydende gylle og f.eks. vand fra køresiloer. Pumperne tilbydes i motorstørrelse fra 3 hk til 7,5 hk efter behov.
Alle størrelser kan leveres i syrefast rustfrit stål.

3? pumpen tilbydes i 230 V eller 380 V version, mens 4? pumpen tilbydes med 380 V motor, og leveres standard med en blandeklap til opblanding af bundfælden gylle eller slam.
Pumperne kan opbygges med niveaustyring eller timer for automatisk tømning.

Se mere her

Højgaards sneglepumper kan anvendes til alle typer flydende gødning, når det skal flyttes over korte eller mellemlange distancer. De leveres typisk direkte i fortanke eller i lagertanke og er velegnede til gylle med højt tørstofindhold, hvor en kraftig fødesnegl sørger for, at gyllen bliver pumpbar.

Højgaards sneglepumper leveres typisk i 5” eller 6” og har en kapacitet fra 4.000 – 10.000 l/min. alt afhængigt af gyllens konsistens.

Se mere her 

Højgaards langakslede mellemtrykspumper er velegnede til at arbejde i hårde miljøer. Pumpehuset og akslens støttelejer er beskyttet mod gyllen af en mekaniak akseltætning og pumpens kuglelejer ligger i oliebad.

Pumperne arbejder med en optimal sammensætning af tryk/mængde og er særdeles energieffektive på grund af pumpehusets unikke design.

De driftssikre pumper leveres som standard med fuld galvanisering, men kan også leveres i rustfrit stål.

Se mere her

Hvis du skal flytte gylle over lange afstande er en af Højgaards PTO-drevne højtrykspumper et sikkert valg. De kan flytte op til 11.400 l pr. minut (svarer til ca. 684 m³ pr. time) og går op til 4,3 bars tryk.

Pumpernes støbejernshus er med knivskær til findeling af halm og foderrester, men hvor der anvendes meget strøelse, anbefaler vi en omrørerløsning – enten i form af en separat omrørerløsning eller blandehane på pumpen.

Se mere her

Strukturudviklingen i landbruget er resulteret i større og ofte komplekse stalde og arbejdskrævende gyllesystemer. Gennem automatisering af processer og styringer sikres ensartet håndtering af rutineopgaver uanset hvem, der arbejder i stalden.
Formålet med HM Automanure er at skabe et samlet overblik og styring af de forskellige stalde på bedriften. Systemet består af nogle standardelementer, der sammensættes til ét enkelt overskueligt system, der kan overvåge og styre dit gyllesystem.

HM Automanure kan indarbejdes i nye gyllesystemer eller tilpasses til eksisterende systemer, så ring og lad os gennemgå, hvordan det kan hjælpe dig til bedre styring af gyllen på din ejendom.

Se mere her